keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Hosuli
Eilen kartutin kokoelmaani uudella Hosulimukilla. Minä, muumien suurin ystävä, en ollut kuullutkaan Hosulista.
Siispä googlettamaan.

Taidan olla sukua Hosulille.. Asun kaikkien keräämieni tavaroiden keskellä, olen aika hosuli muutenkin. Hössöksikin sanottu.

Saattaisin jopa hukata perheenikin suursiivouksessa, kun vain saisin jostain tarmoa tehdä sen. Ja aikaa rauhassa tekemiseen.


"Hosuli on kirjassa Muumipapan urotyöt esiintyvä Muumipapan nuoruudenystävä, joka asuu amerikkalaisessa kahvipurkissa kaikkien keräämiensä tavaroiden keskellä. Hosulin vanhempien kerrotaan kadonneen suursiivouksessa. Hänellä on vaimo nimeltä Sosuli ja he ovat Nipsun vanhemmat. Hosuli oli Muumipapan, Fredriksonin ja Juksun ohella mukana joukossa, joka perusti siirtokunnan sydämen muotoiselle saarelle. Hän on myös Keksijä Fredriksonin veljenpoika."

"Nipsu on hahmo Tove Janssonin Muumi-teoksissa. Nipsun vanhemmat olivat Hosuli ja Sosuli. Nipsu on eräänlainen ottolapsi muumiperheessä, sillä Hosuli ja Sosuli hukkasivat hänet, kun hän oli vielä pieni. Hän on Muumien rahanahne, pelokas ja ruokaa sekä nukkumista rakastava ystävä, joka ihannoi kaikkea kimmeltävää. Nipsu pelkää vettä. Nipsu lähtee vaihtelevan innokkaasti Muumipeikon ja muiden mukaan seikkailuihin, mutta on aina se, joka väsyy ensimmäisenä ja haluaa luovuttaa."

Kuka muumilaakson asukkaista sinä olet?

1 kommentti:

  1. Oliskohan vaikka vilijonkka :D Ainaki 3 lasta ja äkkipikaisuus pitänee paikkasa, punasia vaatteitaki tykkään käyttää ja pidän siisteydestä ja järjestyksestä (vaikkei sellaista meillä erityisemmin näy :D). Mikään hieno rouva en kyllä ole ja meidän lapsoset nyt ei taas sitten ehkä vastaa vilijonkan lapsia :D

    VastaaPoista