maanantai 10. elokuuta 2009

The amazing race HelsinkiOlimme saaneet kutsun osallistua Helsinki jaksoon! Lähtö oli lauantaina klo 11 Tuomiokirkolta. Arvottiin lähtöjärjestys, tietysti Janin kanssa ensimmäiset lähtijät. Joukkueet lähtivät kolmen minuutin välein.
Ensimmäinen kuori vihjeineen saatiin kirkolla ja kisa lähti samalla käyntiin. Meillä oli Onni rattaineen hidastamassa kulkuamme.
Ensimmäiseksi suuntasimme Helsingin yliopiston kirjastoon, ei ollut hajuakaan missä on. Arveltiin olevan jossain Yliopiston lähellä, Yliopistokadulla, aika fiksuja olimme ;) Kysyttiin aika monelta ennenkuin joku tiesi. Kirjastosta piti löytää kootut teokset ja Väinö Linnan kirja Täällä pohjantähden alla, jonka välistä seuraava kuori löytyi.
Sieltä sitten wanhaan kauppahalliin Kultasuklaa liikettä etsimään. Löytyi hyvin helposti ja tehtävänä piti maistaa suklaata ja tietää siitä kaksi ainesosaa. Kolmannella arvauksella saatiin seuraava kuori.
Matka kohti ruttopuistoa jossa kyykkäpeli ennenkuin seuraava kuori saatiin. Tuttu paikka onneksi oli.
seuravassa olikin jo kompaa matkassa, piti löytää design forum finland ja sieltä selvittää mikä on Harri koskiselle luksusta. Tietysti forumiin, ajattelimme. Ja olimme kovaa vauhtia jo menossa, onneksi kysyimme koska ei ollutkaan sieläpäin, emme ehtineet forumiin asti... Vastaus löytyi nopeasti ja seuraava kuori paljasti kohteen olevan Hietsun hautausmaalla.
Etsiä Speden hauta ja sinne tuodussa kimpussa oleva vihje. kysymällä löydettiin ja päsimme vihjeen perusteella maaliin, Hotelli Tornin Ateljee-baariin, ja ensimmäisinä!!
Siellä nautittiin ihanasta ilmasta ja näköalasta, kylmän juoman seurana. Päivä oli tosi hauska ja kuuma.
Kiitos vielä tuottajille tosi kivasta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti